Výstava zve k předvánočnímu zastavení i poučení

IMG 1993K předvánočnímu zastavení se špetkou poučení na vánoční výstavě zvou Spolek žen a Jupiter club. Navštívit ji můžete dnes až do 17 hodin, a také ve středu či ve čtvrtek od 9 do 17 hodin ve velkém sále Jupiter clubu.

Tématem výstavy jsou tentokrát Vánoce ve slovanských zemích. Jednotlivá zastavení nabízejí ukázky zvyků a obyčejů na Slovensku, Ukrajině, v Rusku, Srbsku, Chorvatsku a Polsku.

Desítky vystavovatelů z Velkého Meziříčí i okolí připravili návštěvníkům k prohlídce i ke koupi výtvory z těsta, papíru, dřeva, hlíny, kukuřičného šustí, drátků, korálků, slámy, včelího vosku, vlny, příze a dalších přírodních materiálů. Inspirací mohou být mnohým i sváteční vánoční tabule nebo ukázky tvoření přímo na místě.

„Jedním slovem nádhera,“ zhodnotila výstavu jedna z jejích pravidelných návštěvnic, která se právě kochala háčkovanými andělíčky, „chodím sem před Vánoci každý rok a nenechám si nikdy ujít ani velikonoční výstavu. Vždycky si říkám, jak jsou lidé šikovní. Já bych nic z toho vyrobit asi nedokázala. Hlavně mi chybí ty originální nápady.“

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.