Jan Cina vyřešil v Jupiter clubu podivný případ se psem

IMG 2859Další představení jarní divadelní sezony přivezlo do Velkého Meziříčí divadlo Kalich. Po tragikomedii Kočičí hra zhlédlo zaplněné hlediště velkého sálu Jupiter clubu dramatizaci knižního bestselleru Marka Haddona Podivný případ se psem.

V hlavní roli mladého Christophera, matematického genia a zároveň autisty, který nerozumí okolnímu světu a nesnáší dotyky, se představil mladý herec Jan Cina, v roli chlapcovy matky Simona Babčáková, druhé Christopherovo já a zároveň jeho terapeutku ztvárnila Hana Vagnerová.

Příběh začíná vraždou psa sousedky, kterou se Christopher rozhodne vyřešit. Během rozmotávání sousedských vztahů se mu neplánovaně podaří rozkrýt i záhadu ve vlastní rodině. Otcovo oznámení, že matka zemřela na infarkt, se ukáže jako nepravdivé, když chlapec při prohledávání bytu narazí na jemu určené neotevřené dopisy, které nikdy nedostal. Následně zjistí, že to byl otec, kdo psa zabil, a protože se jej začne bát, rozhodne se odjet za ní. Běžná cesta zdravého člověka se mění na nadlidský výkon pro někoho, kdo žije ve vlastním světě a ten okolní ho děsí svými zvuky a nepředvídatelností.

Dalším plánovaným představením bude 17. dubna hra Vzpomínky zůstanou se Zlatou Adamovskou a Petrem Štěpánkem v hlavních rolích.

Jitka Kočí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.