Alenka zavede diváky do země za zrcadlem

30546589 10203970926549197_407673286_oZavítat s pohádkovou Alenkou do tajuplné říše mohou všichni, kdo se rozhodnou navštívit 12. či 13. května chystané představení divadelního souboru Ikaros – Za zrcadlem. Tentokrát se přitom nejedná přímo o muzikál, jak tomu bývá u Ikara zvykem, ale o multižánrové představení, které nabídne kromě osvědčených pěveckých výkonů také světelnou show či akrobatické kousky.

„O čem je knižní předloha Alenka v zemi za zrcadlem? Vlastně o ničem. Takže díky tomu my můžeme hrát o čemkoliv,“ svěřuje se režisérka představení Olga Pospíšilová s tím, že chtěla vytvořit tak všestranné představení, aby mohly vyniknout všechny talenty, které v souboru Ikaros objevila. „Úžasná Bety Mikysková se svými choreografiemi, Justýna Ambrožová, jejíž akrobatické vystoupení na kruhu mě totálně nadchlo, pak také spousta hereckých talentů, Mia Ambrožová a její sbory, které se posouvají každým představením dál, artistické kousky Míry Chlubny, Karla Smejkala a Terky Kuřecové i úžasní sólisti,“ rozjímá Pospíšilová.

Kromě pobavení se nad muzikálem plným světelných efektů však mohou diváci v představení najít také politický přesah. „O svobodu můžeme přijít rychle a snadno. Nechci kazit veselý muzikál tím, že to bude politické, ale kdo si to tam bude chtít najít, ten si to tam najde. Nežijeme v sociálních bublinách, i když by to bylo hezké, určitý postoj a názor na současnou situaci tam vyjádřený je,“ přiznává Pospíšilová.

Multižánrové představení Za zrcadlem sehraje Ikaros v Jupiter clubu v sobotu 12. května v 19 hodin a v neděli 13. května ve 14 a 18 hodin. Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji na programovém oddělení Jupiter clubu za 150 korun, na místě pak za 200 korun.

Kateřina Karmazínová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.