Muzeum plánuje kromě tradičních programů i akce k výročí republiky

muezumAčkoli výstavní sál je již od začátku roku v provozu, hlavní muzejní sezona začne 1. května. Na zbytek roku je pak připravena řada zajímavých výstav a akcí. Muzeum se rovněž připojí i k připomínce vzniku Československé republiky.

Tradiční akcí, která nemůže chybět žádný rok, je bezplatný vstup v rámci Mezinárodního dne muzeí. V pátek 18. května budou expozice opět otevřeny zcela zdarma.

Pro zájemce o podzemí a sklepy bude určitě zajímavý i víkend od 25. do 27. května. V tyto dny bude totiž v rámci Dnů soukromých hradů a zámků otevřena speciální trasa, která se bude skládat z návštěvy sálu s freskovou výzdobou a části sklepních prostor.

Tradiční akcí je i Festival muzejních nocí, který se uskuteční již počtrnácté. Noční prohlídky budou letos probíhat v sobotu 2. června, a to ve spolupráci s plzeňským Kočovným divadlem strašidel.  

Výročí republiky

Akce muzea budou samozřejmě připomínat i stoleté výročí založení Československé republiky. Prvorepublikovou atmosféru navodí tradiční historické slavnosti, které se letos uskuteční o víkendu 1. a 2. září v zámeckém areálu.

Další připomínkou významného výročí pak bude výstava, která přiblíží dění ve Velkém Meziříčí právě v prvorepublikovém období. Ta bude zahájena slavnostní vernisáží 9. října a potrvá až do 2. prosince.

Kromě již zmíněných výstav a akcí připravuje muzeum také dvě výtvarné výstavy. V měsíci červnu ve výstavním sále představí svoji tvorbu Jiří Špaček, v srpnu pak slovenský výtvarník Ľubomír Miča. Výstavní kalendář pak doplní výstavy Asie ve sbírkách velkomeziříčského muzea a vánoční výstava betlémů.

Aktuální informace k jednotlivým akcím budou zveřejňovány na webových stránkách muzea. -muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.