Přípravy festivalu vrcholí, programový výbor se sešel v Meziříčí

DSC04021Na svém posledním jednání před zahájením letošního ročníku Evropského festivalu filozofie se včera ve Velkém Meziříčí sešel programový výbor.

Členové výboru jednali zejména o finální podobě programu, která je vždy závislá na časových možnostech jednotlivých přednášejících. "Teď proběhne poslední kolo ověřování účasti přednášejících a do týdne bychom měli mít vše od nich potvrzené. Pak budeme moci program považovat za uzavřený a definitivní," řekl ředitel festivalu Milan Dufek.

Letošní, už dvanáctý ročník filozofického festivalu má téma Dějiny a budoucnost. Dotkne se tak nejen 100. výročí založení Československa, ale i obecně národních států a jejich vývoje ve dvacátém století. "Festivalové večery tak zabrousí i do futurologie a politiky," doplnil Milan Dufek.

Evropský festival filozofie je největší českou akcí v oboru. Každým rokem jej navštíví tisíce lidí, kteří mají možnost diskuse a přednášky nejen vidět a slyšet, ale i aktivně ovlivňovat svými dotazy a příspěvky. "Naším hlavním cílem je vrátit filozofii tam, kde vznikla - na agoru, náměstí, mezi lidi," vysvětlil ředitel Dufek.

Kromě samotných filozofických večerů festival každoročně nabízí i doprovodný program - divadla, koncerty či výstavy. Letos tuto nabídku zpestří i prvorepublikový letní ples.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.