Tisíce doteků v obrazech Jiřího Špačka nabízí muzeum

IMG 3821Tisíce doteků zachycených v obrazech Jiřího Špačka představuje velkomeziříčské muzeum. Výstava je součástí doprovodného programu Evropského festivalu filozofie. Ten bude slavnostně zahájen dnes v 17 hodin přednáškou na téma Československo mezi Východem a Západem.

„Máme možnost nahlédnout do snů a fantazie a prožít neuvěřitelné příběhy hledání a nalézání, obav a zklidnělé úlevy, záchvěvů smutku i radosti, rozšafného racia a hravé fantazie,“ přivítala návštěvníky včerejší vernisáže výstavy Špačkových obrazů Eva Kočí Valová a přiblížila jeho tvorbu. Autor sám se omezil pouze na stručné poděkování. „Za to, že jste si všichni udělali čas a přišli jste. Tak si to pěkně užijte,“ vyzval hosty Jiří Špaček. Výstava nabízí desítky obrazů malovaných olejem, nebo kombinovanou technikou. Přístupná je až do 7. července denně kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.