4 PSI, X-TET a Slavnosti piva, víkend nabídl bohatý program

DSC00011Avizované bouřky nedorazily, za to na velkomeziříčské náměstí dorazili milovníci hudby. Kulturní léto jim v pátek nabídlo vystoupení brněnské bigbítové skupiny 4 PSI a v sobotu X-TET, vokální skupinu z Jindřichova Hradce.

4 PSI spolu vystupují od roku 2009 v sestavě: Bohouš Šejn (bicí), Leo Javora (basová linka, zpěv), Richard Novotný (kytara) a Petr Fabšič (kytara, zpěv). X-TET vznikl z party zpívajících přátel v roce 2006. Na svém kontě mají tři cédéčka, účast na festivalech Okolo Třeboně, Folková růže, Zvíkovecká kytička, Porta a další. Věnují se zejména černošským spirituálům a příbuzným žánrům folku. V současné době tvoří skupinu čtyři ženy a jeden muž.

V rámci Kulturního léta je již tradicí noční promítání filmů. Kinematograf bratří Čadíků zahájí svou produkci dnes večer rodinnou komedií Špunti na vodě, zítra uvede romantickou komedii Bezva ženská na krku, ve středu komedii Bajkeři a sérii zakončí čtvrteční pohádka Anděl páně 2, začátek promítání vždy ve 22 hodin. Ve středu 25. července vystoupí na náměstí od 17 hodin dánský orchestr SKJERN SALONORKESTER.

V Martinicích o víkendu proběhl 5. ročník Slavností piva. Součástí bohatého programu byly soutěže v pivním dvojboji, pití piva na čas, diskotéka pro nejmenší, ochutnávka mnoha druhů piv, Martin Bořuta představil vyřezávání soch ze dřeva ve stylu Speed Carwing. Nechyběla bohatá tombola.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.