Letní kino věnované Miloši Formanovi

DSCF8075„A bude tam i tombola? To by bylo stylový…“ zněl dotaz filmové fanynky Miloše Formana, a tak se pořadatelé letního kina věnovaného poctě nedávno zesnulého režiséra rozhodli, že této dámě vyhoví.

Remasterovaná a pro diváky dokonalá hořkosladká komedie „Hoří, má panenko“ byla promítána v netradičních venkovních prostorách nedaleko náměstí, v průjezdu mezi luteránským gymnáziem a starou sýpkou.

Toto opomíjené místo se tak stalo dalším svědkem volby královny krásy na hasičském bálu, podivného mizení hodnotných cen pod dohledem samotných pořadatelů, hašení požáru chalupy i ocenění zasloužilého člena hasičského sboru. A kdo by si po zhlédnutí nezapamatoval hlášky: „Tady byla taková čokoládová koule!“, nebo „Dobrý večer, nezlobte se na mě, ale já jsem byla doma pro plavky...“?

Plamínky v očích filmových fanoušků zažehly autentické dialogy neherců, kamera, která pečlivě snímala venkovskou tancovačku, ale i možnost svlažení hrdla zlatavým mokem a nabízené dobroty – voňavé perníčky v podobě hořících plamínků a popcorn.

Velkomeziříčští diváci nezklamali, skvěle se při filmu bavili i tváří v tvář typickým rysům české povahy, a tím vzdali poctu PANU REŽISÉROVI až do filmařského nebe.

A tombola? Z té se neztratilo nic, přestože se během promítání filmu ukrývala ve tmě. Slivovice, nadčasový půllitr, dort i uzené tak získali šťastní majitelé vylosovaných losů.

Ivana Bíbrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.