Elektrárna v Dukovanech zve do největšího autokina v republice

autokino je-dukovanyJaderná elektrárna Dukovany slaví 35 let od zahájení svého provozu a při té příležitosti zve diváky na projekci 32 filmů pod chladícími věžemi. První promítání formou autokina proběhlo 15. května a potrvá až do konce prázdnin. Za tři a půl měsíce mohou diváci zhlédnout české i zahraniční filmy na největší projekční ploše (13x7 metrů), která společně s kapacitou parkovacích míst dělá z dukovanského autokina největší autokino v republice. Zvuk k filmu musí návštěvníci, stejně jako u všech autokin, naladit na frekvenci 88,8 FM.

Projekci zajišťuje Kinematograf bratří Čadíků a výtěžek z dobrovolného vstupného pořadatelé věnují na podporu zdravotníků, hasičů a policistů v první linii prostřednictvím Nadace policistů a hasičů. Zásluhou kvality a stability promítací plochy, která je pevně ukotvená v zemi, se nemusí diváci obávat vlivů počasí. Promítání neohrozí ani vítr a déšť. Dnes, tedy v pátek 22. května, na diváky pod věžemi čeká film Harley Quinn: Birds of Prey a v sobotu 23. května český film Poslední aristokratka s hereckým obsazením Hynka Čermáka, Tatiany Dykové, Yvony Stolařové, Elišky Balzerové a dalších. Během června budou ke zhlédnutí filmy Na střeše (6. června), Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw (19. června) nebo třeba Přes prsty (27. června).

Zuzana Najtová

kino

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.