Evropský festival filozofie vyvrcholil módní přehlídkou a koncertem kvarteta

P1390783 copySkončil 15. ročník Evropského festivalu filozofie, který se zaobíral tématem Věda a umění. V neděli 12. září se na nádvoří velkomeziříčského zámku konala poslední část doprovodného programu festivalu v podobě módní přehlídky a koncertu ČEského VOkálního Kvarteta.

Komentovaná módní přehlídka kostýmů a klobouků přenesla přítomné diváky do doby dávno minulé. Průvodní slovo se vztahovalo jak k samotným kostýmům, tak i k historii. 

ČEVOK je české vokální kvarteto, které vzniklo z čisté lásky k hudbě a ansámblovému zpěvu. Uskupení sestává z absolventů Janáčkovy akademie múzických umění v Brně, kteří se od raného dětství na poli uměleckého světa vokální hudby. Interprety můžete zaznamenat ve filharmoniích nebo operních domech. Při svém projevu se zaměřují zejména na repertoár českých interpretů, například Jiřího Voskovce a Jana Wericha, Jiřího Suchého, Josefa Kainara, neopomíjejí ztvárňovat ani tradiční lidové písničky. Kromě koncertní činnosti věnují svoji pozornost tvorbě pro děti.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.