VOLEJBAL: Jen zůstat na zemi

volejMuži po třech porážkách v řadě si nyní připsali dvě vítězství. Mladí U18 tři výhry a jedna porážka. Veleúspěšný poslední víkend. Muži nejprve v Brně porazili mladíky Volejbalu Brno (hrajícím po názvem VK Brno). V dramatickém zápase jsme byli klidnější a trpělivější v koncovkách, a i když byl stav nakonec 3:0, byl to velký boj.

Další den potom jsme jeli do Holubic trochu s obavami. Nováček s diváckým zázemím nás v prvním kole hodně potrápil a my uhájili vítězství až v tie breaku. První set tomu také nasvědčoval. Kupili jsme hodně chyb, a i přes zlepšení v závěru, se nakonec radovali domácí. V další setech jsme vládli již my. Vedli jsme od začátku do konce, a nakonec to bylo snadnější než doma. Vítězství 3:1. Dlužno ještě poznamenat, že Holubicím chyběl jejich klíčový hráč, univerzál Kolář, který se den před tím zranil. Nyní máme 4 vítězství a tři porážky a dotáhli jsme se s 12 body na třetí Blue Volley Ostrava.

VK Brno – VELMEZ 0:3 (-22,-27,-28)
Holubice – VELMEZ 1:3 (21,-21,-20,-20)
Hráli: Barák, Šimek, Jaša, Stanislav, Pavlovský, Juda, Huryta, Pospíšil, Vanini, Jirásek, Janák, libero Slavík


Nejmladší dorost do 18 let přijel bojovat o postup do vyšší výkonnostní skupiny do Hradce Králové. V cestě nám stály postupně celky Znojma, Ostravy, Kolína a domácí Slavie. Začali jsme hodně nervózně, naštěstí soupeř ze Znojma nebyl zrovna ve své obvyklé formě, takže nakonec poměrně snadné vítězství 3:1. Druhý zápas byl již o hodně těžší. VK Ostrava, oddíl bohatých tradic. My se do soupeře pustili s neuvěřitelným elánem a po prvním vybojovaném setu 26:24 jsme mnohem snadněji vyhráli i druhý set. Vedení 2:0 však ještě neznamená jisté vítězství. Ostrava byla proti a záhy vyrovnala na 2:2. Pátý set byl bitvou o každý míč, a nakonec jsme se radovali my. Po prvním dnu dvě vítězství a dveře se do vyšší skupiny se pootevíraly. Neděle 22.10. a my chtěli udělat rozhodující krok ke kýženému postupu. V cestě nám stál Kolín. My mu však nedali šanci a vyhráli jsme zcela přesvědčivě 3:0. Postup byl zajištěn. Nakonec nás čekala domácí Slavie. My vzdorovali favoritovi pouze v prvním setu. Dál to již nešlo. I tak byl náš cíl splněn. Nyní nás koncem listopadu čeká v Nymburce, kromě domácích a Slavie Hradec Králové, Blue Volley Ostrava a Nový Jičín.

VELMEZ – Znojmo 3:1 (18,19,-16,16)
VELMEZ – Ostrava 3:2 (24,18,-16.-18.12)
VELMEZ – Kolín 3:0 (16,11,13)
VELMEZ – Hradec Králové 0:3 (-22,-11,20)
Hráli: Šebesta, Prudek, Sobotka, Koumar, Štrejbar, Mandl, Pátek, Zedníček, Špaček, Svoboda, Kamarád, libera Veselý, Novák

POZVÁNKA: 1.LIGA MUŽŮ PÁTEK 27.10. OD 19:30 TĚLOCVIČNA ZA KOSTELEM: VELMEZ – KOLÍN.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.