Krajské derby vyšlo lépe hostům

VM-Polanka 3_úvodní_foto1.liga starší dorost, 8. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Nové Veselí 22:35 (13:18)
Na svatého Martina proběhlo v naší hale krajské derby dvou sokolských družstev. Z vítězství se radovali hosté, kteří zatím v soutěži ani jednou nezaváhali. Ovšem diváci v hale, ať ti domácí nebo veselští viděli pohledné a rychlé utkání a snahu hráčů ocenili fanděním, čímž přispěli ke skvělé atmosféře.

Naši hráči byli ti, kteří povedenou střelou z dálky otevřeli brankové skóre. Pak ale hosté třemi brankami v řadě odskočili a my jsme se dostali do fáze, kdy jsme museli dohánět dvou gólové manko. V útočné činnosti jsme se snažili o spolupráci s pivotem, ale srazilo nás několik neproměněných šancí. Na druhou stranu veselští se rychlou rozehrávkou prosazovali z hranice brankoviště, a to nekompromisně. Rozdíl ve skóre nenápadně narůstal. Zlom přišel ve 21. minutě, kdy jsme si nechali soupeře odskočit na šestibrankový rozdíl. I přes manko se naši hráči neustále tlačili do zakončení a v útočné fázi se snažili být kreativní. Vyneslo jim to snížení a poločasový rozdíl 13:18.

Vstup do druhé půle našim vůbec nevyšel. Hned po 37 vteřinách hry jsme byli mínus jednoho hráče v poli, čehož hosté využili ve skórování hned tří branek v řadě. Naši nezaostávali a také vsítili tři branky. Do 17. minuty se pak obě družstva střídala ve skórování. Ovšem po time-outu soupeře přišla ledová sprcha v podobě čtyř branek za sebou a brankový rozdíl narostl na 19:30. I když naši hráči rozhodně zápas nepoložili, tak již nenašli moc sil a ani další jinou zbraň, kterou by ještě mohli utkání nějak zlomit. Po závěrečném hvizdu tak domácí děkovali za podporu divákům, ale s prohrou 22:35 v zádech.

Diváci v hale si utkání jistě užili, protože se hrála rychlá házená se všemi moderními prvky, které k tomu patří. Škoda neproměněných šancí a zbytečných ztrát míče. Na našich hráčích je vidět zápas od zápasu, jak se lepší a my v to první vítězství stále věříme. Třeba přijde v dalším utkání, které odehrají v sobotu 18. listopadu na Dukle v Praze.
7m hody 1/1 : 1/1, vyloučení: 2:2

Sestava a branky: Tomáš Kučera, Martin Borkovec, Samuel Přikryl – Benjamin Rosa (10/1), Jaroslav Pavlíček (3), Filip Hradecký (2), Denis Vik (2), Vítek Smejkal (1), Adam Krejčí (1), Štěpán Čermák (1), Jakub Uchytil (1), Marek Sedlák (1), Štěpán Fiala, Tomáš Jelínek, Ondřej Trifanov, Matouš Fiala, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, asistenti Filip Svoboda a Jakub Strýček.

-jš-

ilustrační foto

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.