Skvělý výkon podpořil Jekel v brance

P1840168Utkání 16. kola mezi domácím Velkým Meziříčím a Opavou rozhodly přesilové hry. Velkomeziříčští třikrát udeřili v přesilové hře, dvě branky potom přidali ve vlastním oslabení!


HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava 6:2 (2:1, 2:0, 2:1). Branky a nahrávky: 4. Doležal, 11. Juráň (Trnka, Křenek), 31. Juráň (Křenek), 38. Slabý (Doležal), 55. Juráň (Kochánek), 59. Strnad (Juda M.) – 18. Dobša (Kadula, Stuchlík), 51. Kadula (Stuchlík, Šindelář). Vyloučení 7:8, využití 3:0, v oslabení 2:0, střely na branku 35:27, diváci 364, rozhodčí: Kohoutek - Tichý, Štěrba.

Velkomeziříčští vstoupili do utkání ve slušném tempu a od začátku měli více ze hry. Nezbrzdila je ani přesilová hra soupeře, ve které naopak Jiří Doležal obral hostujícího hráče o kotouč a v samostatném úniku nedal Slížovi v brance Opavy šanci - 1:0. V 11. minutě se meziříčští prosadili v přesilové hře, Marcel Juráň nadvakrát dorazil puk za záda gólmana hostí - 2:0. V 18. minutě hosté vybojovali kotouč v útočném pásmu a David Dobša prostřelil Pavla Jekela - 2:1.

Do druhé části Opava vstoupila aktivněji, se snahou srovnat stav. Šanci hosté dostali v polovině zápasu v přesilové hře. Do brejku se ale dostal Marcel Juráň s Davidem Křenkem, kteří situaci dvou na jednoho sehráli ke spokojenosti domácího publika - 3:1. Následně měli domácí k dispozici přesilovou hru pěti proti třem, tu ale nevyužili. Čtvrtá trefa přišla v závěru třetiny, kdy Petr Slabý v přesilové hře vymetl šibenici Slížovy branky - 4:1.

Ve třetí třetině nahradil v opavské brance Slíže Nowak, který Slezany několikrát podržel. V 51. minutě opavský Kadula tečoval střelu Stuchlíka, ta zaplachtila za záda bezmocného Jekela - 4:2. Meziříčští ale pokračovali v aktivní hře a v 55. minutě Marcel Juráň další přesilovkovou trefou zkompletoval hattrick - 5:2. Konečnou podobu dal výsledku Milan Strnad, který v 59. minutě od modré prostřelil clonící hráče a trefil přesně horní roh - 6:2.

Velkomeziříčští tak po dobrém výkonu celého týmu, podpořeného spolehlivým Pavlem Jekelem v brance porazili Opavu a dobře se naladili na venkovní zápasy v Hodoníně a v Šumperku v příštím týdnu.

-hhk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.