Okresní derby dopadlo na jedničku

P1840184Velkomeziříčští hokejisté otočili okresní derby ze stavu 0:2 a ze žďárských Bouchalek vezou veledůležité tři body!

Do zápasu přitom nastoupili v kombinované sestavě. Marodku rozšířili útočníci Milan Strnad a Adam Paleček a obránce Marek Chvátal. Na centra druhého útoku se tak přesunul obránce Martin Lašák. Trenérům byl tentokrát k dispozici i útočník Petr Švejda, který jak se později ukázalo, patřil ke klíčovým hráčům VelMezu, když si připsal dvě brankové asistence.

Třetí okresní derby sezóny odstartovalo tlakem Žďáru nad Sázavou, ze kterého vyplynuly dva meziříčské fauly. Druhou přesilovku dokázali domácí v 10. minutě využít, když nepřesnou střelu obránce Kukly dorazil do odkryté velkomeziříčské klece Wasserbauer - 1:0. Další průběh první třetiny nabídl vyrovnaný hokej s minimem velkých šancí.

Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí, když ve 23. minutě vybojovali kotouč u hrazení a Gregar pohotovou střelou do horního rohu poslal domácí do dvoubrankového vedení - 2:0. Ve 28. minutě využili přesilovou hru i velkomeziříčští. Kotouč protečovaný Mírou Judou do útočného pásma se dostal k Petru Švejdovi, který před brankou přesně našel Jiřího Doležala - 2:1. Následovala mírná převaha žďárských, všechny domácí pokusy ale pokryl Jarda Juda. Ve 35. minutě Míra Juda opět poslal kotouč na Petra Švejdu, ten jej posunul na forhend Petru Slabému, který prostřelil Sejpala mezi betony - 2:2.

Třetí třetinu jsme zahájili přesilovou hrou, kterou jsme ale nedokázali využít. Vyrovnaný průběh rozsekl ve 48. minutě Richard Orsech, který se protáhl kolem obránce Žďáru a poslal kotouč do brankoviště, kde ho jeden z domácích usměrnil za záda bezbranného Sejpala - 2:3. Namísto tlaku domácích vzápětí přišel zbytečný faul domácího Maštery a dvě minuty relativního klidu pro meziříčskou branku. V následujících minutách musel Jarda Juda vyřešit několik slibných šancí Žďáru. Závěrečné minuty třetí třetiny jsme zvládli, nedovolili jsme Žďáru držet kotouč a odvolat brankáře. K power-play domácích došlo až v čase 59:54 a přestože domácí časoměřiči brzdili čas co to šlo, do šance se už žďárští nedostali.

SKLH Žďár nad Sázavou - HHK Velké Meziříčí 2:3 (1:0, 1:2, 0:1). Branky a nahrávky: 10. Wasserbauer (Kukla, Dušek), 23. Gregar (Štola, Polodna) – 28. Doležal (Švejda, Juda M.), 35. Slabý (Švejda, Juda M.), 48. Orsech. Vyloučení 5:4, využití 1:1, v oslabení 0:0, diváci 460, rozhodčí: Kohoutek – R. Tichý, M. Tichý.

-hhk-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.