Hokej si ve Velkém Meziříčí vyzkoušelo 38 malých sportovců

Týden hokeje_-_18.1.2024_-_foto_copyTak jako v jiných městech v republice proběhl i u nás Týden hokeje. Ve čtvrtek 18. ledna jsme se těšili na účastníky akce zaměřené na děti ve věku od 4 do 8 let, které by si rády vyzkoušely zábavu na ledě, a případně se v budoucnu věnovaly lednímu hokeji.


Musíme říct, že letošní účast nás opravdu mile překvapila. Snad za to mohla zima, která nám přichystala zamrzlé rybníky, a tím vtáhla děti do kouzla bruslení. Nebo snad svou roli sehrálo nedávné Mistrovství světa juniorů, kde naši reprezentanti získali úžasné třetí místo? Ať už tak nebo tak – na zimním stadionu jsme přivítali 38 malých sportovců! Na ledě se téměř celou hodinu prohánělo 34 kluků a 4 děvčata.

Průběh akce byl tradiční. Po nutné registraci děti obdržely drobné dárky s tematikou ledního hokeje. Poté jsme využili zázemí Sport Baru a hlavně rodičům představili Horácký hokejový klub. Rodiče i děti si zároveň prohlédli hokejovou výstroj nezbytnou pro bezpečnost dětí na ledě.
A pak už rychle do kabiny, obout brusle, nasadit helmu, rukavice, a pak už hurá na naši novou ledovou plochu! Díky novým dresům s logem klubu a jmény významných hokejistů, byl najednou náš zimní stadion plný Jágrů, Pastrňáků, Hertlů a Nečasů.

Na ledě se děti věnovaly různým dovednostem – mohly si vyzkoušet slalom mezi kužely, podjíždění hrazdiček nebo střelu na branku, ve které překonávaly zkušeného brankáře. Nebo jezdily za pomoci hrazdičky a zdokonalovaly se v bruslení. Většina dětí se do hokejových disciplín pouštěla s velkou vervou a dokázala aktivně využít celý čas na ledě. Dětí, které už měly s hokejem nějakou zkušenost, bylo letos minimum, o to víc nás potěšilo, s jakým nadšením vše zvládly.

V průběhu akce probíhala na ledě i ukázka minihokeje, za kterou děkujeme hráčům 3. a 4. třídy. Doufejme, že svým výkonem nalákají alespoň část dětí, které přijdou rozšířit naše hokejové řady. Kdo by chtěl, může si trénink s hokejovou přípravkou vyzkoušet hned v sobotu ráno (tréninky pro nejmenší hokejisty probíhají vždy ve čtvrtek a v sobotu – aktuální časy sledujte na www.sportovistevm.cz).

Za dnešek děkujeme všem, kteří se na akci nějakým způsobem podíleli. V první řadě ale rodičům, kteří jsou ochotní své děti v jejich aktivitách podpořit – a to jste Vy, kteří jste dnes přišli, dokázali.

Co říci závěrem? Podle úsměvů na společné fotografii snad můžeme říct, že se dětem akce líbila  A bylo moc pěkné pozorovat, jak se některé děti těší i z toho, že se zde potkaly se svými kamarády (třeba ze školky, kde chodí pravidelně bruslit s našimi trenéry). Je důležité naučit se něco nového, posílit tělo a tím utužit své zdraví – ale úplně nejvíc je, když při tom všem zažijeme spoustu zábavy s partou kamarádů.... A o tom všem lední hokej je....

-hhkvm-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.