Uzlová štafeta okořenila hasičskou zimu

P1450712AV sobotu 20. ledna 2024 se na sále hasičské zbrojnice ve Velkém Meziříčí uskutečnil druhý ročník soutěže pro Mladé hasiče, tzv. „UZLOVÁ ŠTAFETA".


Mladí hasiči se v průběhu roku učí vázat uzly používané v hasičině. Tyto uzly jsou i součástí disciplíny Požární útok CTIF v celostátní soutěži hry Plamen. Naše soutěž tak může být brána jako generálka právě na jarní kolo hry Plamen, kde tyto disciplíny proběhnou. Jako doplňkovou a zároveň do posledního okamžiku tajnou soutěž jsme zařadili rozpoznávání a přiřazení hasičských technických prostředků na stojan. Nikdo ze zúčastněných do příchodu na soutěž netušil, co je bude kromě uzlů čekat. Opět se jedná o součást disciplíny Požární útok CTIF, a i tato část dětem přinesla možnost zdokonalit se před jarním soutěžením.

Účast však byla poznamenána vysokou nemocností dětí, a proto mnoho pozvaných sborů nemohlo na soutěž dorazit. Nakonec se soutěže zúčastnily domácí – velkomeziříčské týmy, týmy z Jabloňova, Oslavice, Otína a z Jam. V kategorii mladších žáků si pomyslné zlato odvezli domů Jámy, a ve Starších žácích tým z Otína.

Touto cestou děkujeme personálnímu týmu za zdárnou přípravu a chod celé soutěže. Poděkování patří sponzorům akce: SDH Velké Meziříčí, městu Velké Meziříčí a firmě Lisovna plastů s.r.o. Dětem přejeme mnoho úspěchů v dalších soutěžích v ročníku 2024 a vedoucím pevné nervy.

Za SDH Velké Meziříčí Zdeněk Álló, člen výboru SDH Velké Meziříčí, foto SDH VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.