Tentokrát jsme zuby necenili

 DSC0139BUČOVICE – VELMEZ 3:0 (22,11,18) na zápasy 3:2.

Úplně nás to semlelo. Bouřlivé prostředí, kde nebylo slyšet vlastního slova a bezchybný výkon Bučovic se podepsalo na naší nervozitě, kterou jsme si nechtěli moc připouštět.

Základní sestava s Víťou Šimkem na nahrávce, Romanem Jašou a Ríšou Stanislavem na smeči, Martinem Pavlovským na univerzálu, blokaři Jirkou Hurytou a Matyášem Pospíšilem a liberem Markem Slavíkem začala poměrně dobře. Ovšem s přibývajícím časem převaha domácích otáčela skóre v jejich prospěch. Nedostali jsme se do pořádného podání, což bylo v malé bučovické hale rozhodující. Navíc domácí výborně blokovali, což nás hodně znejistělo na útoku. Postupně se na hřiště dostali Honza Barák, Martin Čumpl, Martin Smetana nebo Honza Vanini. Nic nepomohlo. První set ještě jakž takž, dotahovali jsme až v závěru, druhý set exhibice domácích a třetí již jen pojištění postupu Bučovic do semifinále. Tentokrát jsme neprohráli s vyceněnými zuby, jak občas píšeme, ale se zuby hodně zataženými. Přitom jsme se snažili připravit co nejlépe a všichni jsme byli nabuzeni vyhrát. Ovšem představy se mnohdy rozcházejí se skutečností. Ke cti nám slouží, že i když se nedařilo, nic jsme nevzdali. I při mečbolech domácích jsme stále bojovali a několik jich také odvrátili.

Nakonec jsme tedy obsadili konečné 7. místo, což je po loňském 4. místě druhé nejlepší umístění v naší sedmileté prvoligové historii. Ale na rozdíl od předchozích ročníků, jsme poprvé měli více vítězství jak porážek (15-10), což svědčí, že družstvo dozrává a vlévá to optimismus do dalších sezón. Navíc se pomalu začleňují do hry i hráči dorosteneckého věku, takže i o budoucnost je snad postaráno. Poděkování na závěr patří všem hráčům za příkladný přístup. Téměř vše si platí sami, žádné finanční bonusy nedostávají a přeci trénují a hrají jako profesionálové. V takém pracovním prostředí je radost pracovat! Na závěr také patří poděkování divákům, kteří se nakonec scházeli v hojném počtu a zaplnili celou kapacitu tělocvičny za kostelem.

Volejbalová sezóna ovšem nekončí. Muži budou trénovat minimálně do konce března, mládež má rozehrané své extraligy. Všechna tři družstva mají před sebou 2 turnaje. O nich někdy jindy.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.