Mladší žáci postupují do finále házenkářského desetiboje

20240317 1706530_resizedV neděli 17. března 2024 jsme se stali pořadateli regionální kvalifikace mladších žáků v Házenkářském desetiboji. Zde jsme dokázali zvítězit a zajistili jsme si po roce postup do finále mezi šest nejlepších týmů z celé České republiky!


Kluci začátkem března absolvovali v domácím prostředí také krajskou kvalifikaci. Tu se podařilo ve všech disciplínách vyhrát a vybojovat tak postup na kvalifikaci regionální, jejímž pořadatelem se stal náš oddíl.

Do regionální kvalifikace se dostali vítězové krajů a nejlepší zástupci Pardubického kraje (TJ Sokol Chrudim) a Jihomoravského kraje (HK Ivančice). Další postupující byl druhý z pořadatelského kraje, TJ Jiskra Havlíčkův Brod.

20240317 170116_resizedTřináct velkomeziříčských chlapců bojovalo v devíti disciplínách o postup mezi šestku nejlepších. Známé domácí prostředí jim dopomohlo k vítězství hned v šesti disciplínách (běh 2x15 m, skok z místa, překážková dráha, hod do dálky, osobní obrana i klasická hra). V dalších dvou obsadili druhé místo. Bonusová karta v podobě Jokera - připsání dvounásobného počtu bodů trenérům vyšla, když vsadili na skok z místa. Jejich dobré výkony jim vynesly postup do finále házenkářského desetiboje. To se uskuteční 31.5. – 2.6. 2024 a jejím pořadatelem je Olomoucký kraj.

Konečné pořadí regionální kvalifikace:
1. TJ Sokol Velké Meziříčí 41 bodů
2. HK Ivančice 36 bodů
3. TJ Sokol Chrudim 21 bodů
4. TJ Jiskra Havlíčkův Brod 12 bodů

Sestava: Chalupa Vojtěch – Erik Fialka, Martin Homola, Lukáš Chadim, Martin Jelínek, Adrian Kadlec, Tomáš Kalina, Samuel Karásek, Jonáš Peterka, Matyáš Prokeš, Jakub Smejkal, Pavol Živčic, Tobiáš Winterling
Trenéři: Jiří Holý, Martin Krejčí, Pavol Živčic

P. Živčic

20240317 170403_resized

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.