Boj o finále mladším žákyním těsně nevyšel

21BB9D39-EA1C-404C-9FDA-AEE2828FA0A0V neděli 24. března se družstvo mladších žákyň vydalo do Pardubic, kde nastoupilo proti dalším třem týmům v regionální kvalifikaci házenkářského desetiboje. I když holky bojovaly ze všech sil, tak v celkovém zúčtování jim postup do republikového finále utekl.


Házenkářský desetiboj je jednorázová soutěž všestrannosti družstev organizována Komisí mládeže Českého svazu házené jako souhrn týmových disciplín a disciplín jednotlivců. Do soutěží týmových patří – Hra osobní obrana, Shoot-out, Utkání v házené, Aktivita hráčů a Fair Play, které se vyhlašuje samostatně. Mezi disciplíny jednotlivců patří Hod míčem, Odraz snožmo, Rychlý běh 2x15 m, Střelba na rychlost a Překážková dráha.

V Pardubicích se sešly celkem čtyři týmy – DHK Pardubice, Jiskra Havlíčkův Brod, TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou a náš oddíl. Celý soutěžní den odstartovaly holky první disciplínou, a to rychlým během. Holky se hodně hecovaly a předvedly pěkné a rychlé časy. Poté jsme nastoupily k prvnímu utkání proti Ledči. Osobka nám hodně nevyšla a prohrály jsme ji 2:8. Pak následovaly shoot-outy, které jsme těsně vyhrály 4:3. Utkání se hrálo 1x20 minut a byl to boj hlavně obran. Holky to zvládly a zvítězily 4:2.

Následovala série dvou disciplín – hod na rychlost a skok do dálky. Na skok zvolily trenérky tzv. Jokera, který znamená dvojnásobný zisk bodů. I tady holky zabojovaly a předvedly parádní skoky. Hned po skoku jsme odehrály druhé utkání proti domácím. Osobka, shoot-outy i hra se nám povedly na výbornou a na oběd šly holky v dobré náladě.

Další dvě individuální disciplíny – hod do dálky a překážková dráha nám vyšly nad očekávání dobře. Za povzbuzování všech hráček se holky „kously" k rychlým běhům.

Poslední utkání bylo proti Havlíčkovu Brodu. Osobka skončila nerozhodně, v shoot-outech nám chybělo trochu štěstíčka a v utkání jsme na brodské nestačily.

V celkovém zúčtování to pak dopadlo následovně:
1.místo – Jiskra Havlíčkův Brod 41 bodů
2.místé – TJ Sokol Velké Meziříčí 34 bodů
3.místo – TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou 23 bodů
4.místo – DHK Pardubice 14 bodů

V jednotlivých disciplínách jsme obsadily tyto příčky:
Rychlý běh – 3. místo
Hod na rychlost – 2. místo
Odraz snožmo – 1. místo – výhoda jokera
Hod do dálky – 2. místo
Překážková dráha – 1. místo
Osobní obrana – 3. místo
Utkání – 2. místo
Shoot-out – 2. místo
Aktivita – 2. místo

Výsledky z utkání:
VM – Ledeč 2:8 osobka, 4:3 shoot-out, 4:2 utkání
VM – Pardubice 9:7 osobka, 7:2 shoot-out, 16:2 utkání
VM – Havlíčkův Brod 5:5 osobka, 7:9 shoot-out, 7:12 utkání

Sestava: Dita Padalíková – Sofie Ludvíková, Alžběta Šlitrová, Simona Palátová, Silvia Matušíková, Adéla Derahová, Gabriela Pospíšilová, Karolína Kozlová, Silvie Podsedková, Tína Adamcová, Klára Sedláková, Klára Štěpánková, Elen Konečná, Sára Urbánková, trenérky Jana Šidlová, Radka Matušíková a Miroslava Kozlová.

-jš-

D65F5B65-BB84-4770-AFE6-21045954169E

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.