U Lhotky je třeba dávat pozor na řazení

dalnice lhotkaPokud jede řidič po dálnici od Brna a chce sjet na EXITu Velké Meziříčí - východ, musí se už o 13 kilometrů dříve správně zařadit do jízdního pruhu. Opravovaný úsek dálnice od sjezdu Lhotka totiž v případě, že se zařadí do levého pruhu, neumožní u Velkého Meziříčí z dálnice sjet.

Upozornil na to vedoucí odboru dopravy velkomeziříčské radnice Jiří Pospíchal s tím, že je třeba se zařadit do pravého pruhu, který vede opravovaným úsekem a u Velkého Meziříčí sjet umožní. Naopak levý pruh vede v protilehlém pásu dálnice. "Řidiči potom musí jet dál až na Měřín, kde je teprve další možnost sjetí z dálnice D1.  Proto doporučujeme věnovat zvýšenou pozornost dopravní situaci na dálnici D1 v tomto úseku. Na tuto skutečnost jsme upozornili i dodavatele dopravního značení s žádostí o případné doplnění či zdůraznění stávajícího dopravního značení k řazení do jízdních pruhů, není ale jisté, jak rychle zareaguje," řekl Pospíchal.

-red-

razeni dalnice

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.