Po Třebíčské snad budete projíždět původní zatáčkou

CZe zasedání zastupitelstva vyplynul záměr zastupitelů vrátit průjezd po Třebíčské ulici na původní trasu, tedy ze současného „esíčka" na bývalou komunikaci takzvaného „céčka".

Na zastupitelstvu, které proběhlo 15. května 2019, se dlouho diskutovalo a následně hlasovalo celkem o třech bodech, které souvisí se současným stavem komunikace Třebíčská. Všechny navržené body byly přijaty ve většinové shodě zastupitelů, tedy usnesení byla přijata počtem: sedmnáct, sedmnáct, třináct hlasujících pro schválení.

Zastupitelé prvním projednávaným bodem konstatovali nespokojenost se současnou podobou komunikace. Výsledkem druhého hlasování je zajištění uvedení dopravního režimu na ulici Třebíčská do stavu před vybudováním přeložky, které bylo uloženo starostovi města. Posledním projednávaným bodem k této problematice bylo zadání vypracování odborného posudku specialistou – soudním znalcem. Cílem posudku je zhodnocení, zda je v pořádku navržené projekční řešení a následná realizace „esíčka".
Stále je však jisté, že komunikace od 22. do 26. května projde fází oprav uplatněných v rámci reklamačního řízení, tedy opětovným uzavřením.

Následovat bude vypsání výběrového řízení na projektovou dokumentaci vrácení místní komunikace Třebíčská zpět do původního směru a samozřejmě do budoucna s ním spjatá realizace, na které se zastupitelé shodují.

S průjezdností původní trasy si ovšem budeme muset počkat až po realizaci nového projektu. Do té doby bude využíváno „esíčko", které by do budoucna mohlo sloužit jako obslužná komunikace nejen strážníkům státní policie.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.