Aktivizační setkávání klientů

IMG 20230117_101405_webV našem domě s pečovatelskou službou probíhají pravidelná aktivizační setkání klientů. Posláním služby je podpora aktivního života seniorů, navazování nových kontaktů, vzdělávání klientů a další. Velmi oblíbené činnosti jsou trénování paměti, společenské hry, přednášky, besedy, kulturní a společenské akce, zpívání a cvičení na židlích s míčky, pečení, malování a povídání si u kávy.

Nabídka aktivit je poměrně pestrá a každý si zde najde to své, co ho baví. Například minulý týden jsme se s klienty nejprve pěkně protáhli na židlích s míčky. Poté následovalo několik kvízů. Klienti se rozdělili do dvou družstev a soutěžili v počtu správných odpovědí. Kvízové otázky se tentokrát týkaly témat z oblasti znalosti slovenského jazyka, České republiky, pověstí a legend, krajových názvů jídel, hlavních měst či hlášek z českých filmů. Další částí byl zpěv, klienti hráli na malé hudební nástroje a využili jsme i náš reproduktor. Důležité je, že si aktivizace klienti užívají a rádi na ně dochází.

Kalábová Martina,
sociální pracovník

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.