Hospic nabízí půjčení zdravotnických pomůcek

healing-4054923Domácí hospic sv. Mikuláše slaví dva roky od získání oprávnění k výkonu služby. Získal jej 6. prosince 2021, tedy právě na svátek sv. Mikuláše. Hlavním cílem je péče, aby nemocný netrpěl nesnesitelnou bolestí, aby mohl poslední dny svého života strávit doma, bez bolesti a mezi svými blízkými a aby byla zachována jeho lidská důstojnost. V září 2022 byl uspořádán také Hospicový bazárek ve farním sále, který vynesl 40 700 korun na provoz hospice a nákup potřebných pomůcek pro klienty.

Koncem letošního roku si hospic přeje připomenout veřejnosti svou půjčovnu. Mezi půjčované zdravotní pomůcky patří například elektrická polohovací lůžka, matrace proti proleženinám, wc křeslo, koncentrátor kyslíku nebo chodítko. Pro své pacienty nabízí zapůjčení všech pomůcek zdarma v rámci domácí hospicové péče, to po předchozí domluvě na telefonním čísle 607553469. Sídlo se nachází v ulici U Tržiště 2191/3.

Tina Kárníková

Hospic sv. Mik. leták A4 korekt2-1Hospic sv. Mik. leták A4 korekt2-2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.