Martinice informují o rozsvícení vánočního stromu

DSC 0082V neděli 3. prosince jsme v Martinicích znovu společně rozsvítili vánoční strom. Už od 15:30 hodin si mohli všichni přítomní koupit něco dobrého k snědku, zahřát se čajem, svařeným vínem nebo punčem. Zakoupením těchto dobrot podpořili projekt "Ježíškova vnoučata". Výtěžek z prodeje občerstvení je 10 500 korun a dárky jistě potěší seniory v našem blízkém okolí.

DSC 0003Po krátkém úvodním slovu starosty obce, začalo vystoupení dětí z naší spádové mateřské školy v Mostištích. Menší děti vystřídaly žáci naší spádové základní školy v Mostištích. Všechny děti s nadšením předvedly básničky a zpěv vánočních písní. Po zaslouženém a bouřlivém potlesku jsme zahájili odpočítávání a vánoční jedle se rozsvítila na vteřinu přesně. Následoval tichý ohňostroj, který krásně rozzářil potemnělou oblohu. Nyní už všichni měli znovu příležitost k občerstvení a letošnímu prvnímu adventnímu povídání s přáteli. Poděkování patří všem vystupujícím dětem, paním učitelkám a také těm, kteří pomohli s přípravou celé akce.

Věřím, že doba adventní a také vánoční, bude nejen dobou velkého shonu po materiálních věcech, ale především dobou zklidnění a ohlédnutí za uplynulým rokem. Každý z nás by si právě nyní měl také uvědomit, že tady nemáme zajištěnou ani vteřinu dalšího života. Což si většinou uvědomíme až tehdy, kdy se něco stane našim blízkým.

Přeji všem, ať vánoční přípravy proběhnou v klidu, bez zbytečného vypětí, všem velkou dávku tolerance a trpělivosti při náročných přípravách. Všem dětem přeji, ať jim Ježíšek splní všechna tajná přání a užijí si celé vánoce.

Michal Drápela,
starosta obce

DSC 0006DSC 0065DSC 0072DSC 0079

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.