Lidé si z Nesy odnášeli dárky i pohodu

IMG 0486Předvánoční výstava v Nese proběhla 8. prosince a podobně jako v minulých letech byla obohacena několika krátkými koncerty Radky Uchytilové ml. Výstavu navštívilo přibližně 120 hostů, kteří měli příležitost kromě nákupu a poslechu koncertu se také potkat a strávit s uživateli Nesy pěkné chvíle u punče a cukroví.

Mezi nabízené aktivity v denním stacionáři Nesa patří i práce v dílnách. Lidé s různými stupni postižení, kteří stacionář navštěvují, zde vyrábí svíčky, mýdla, výrobky z textilu, z keramiky, ze dřeva i z jiných přírodnin. Cílem není vyrobit co nejvíce výrobků, ale samotná činnost v dílně. Do výroby se zapojují všichni dle svých možností včetně uživatelů s nejtěžším postižením. Ti zde pracují s vedením ruky, pomáhají podáváním, hmatem se seznamují s různými materiály nebo pozorují výrobu. Každý výrobek je výsledkem mnoha hodin snažení, práce, pozornosti. Během roku v dílnách vznikne mnoho krásných věcí, které se již tradičně vystavují a prodávají před Vánoci přímo v Nese. Je to i příležitost otevřít a představit službu veřejnosti. 

Denní stacionář Nesa ve Velkém Meziříčí je jednou ze služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou, své služby poskytuje lidem s mentálním a kombinovaným postižením od 15 do 55 let.

Alena Poulová, vedoucí denního stacionáře Nesa

IMG 20231207_143530

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.