Jaký bude rok 2024?

IMG 20231205_091543_webNevíme. Ale bude-li utíkat tak, jako jeho předchůdce, musíme počítat s rychlými změnami. Snad nejrychleji nám uběhl prosinec, i když akcí během něj moc nebylo. Souviselo to s vysokou nemocností našich pečovatelek. Přesto nás navštívil Mikuláš s andělem a čertem.

Dál pracoval literární kroužek, v němž jsme dočetli Janu Eyrovou a povídali si o Bibli. Činnost kroužku základů němčiny málem tzv. zašla na úbytě. Z původních 7 členů kroužku v květnu do něj nyní chodí jen dva a půl lidí. Ta půlka je třetí člen, který se objevuje zřídka. Bo-Po Třebíč pro nás uspořádala obvyklý předvánoční prodej ponožek a punčochového zboží. A na počátku adventu jsme zažili akci, která nás přímo dojala. Mladé ženy z Velkého Meziříčí, většinou maminky na mateřské dovolené, nás obdarovaly adventními věnečky s lístkem, kdo je pro nás s láskou vyrobil. Ta křestní jména maminek a jejich dětí nám připadala jako ten nejkrásnější vzkaz. Jsme pro ně cizí staré ženy a muži a ony na nás přesto pomyslely. Hezké Vánoce a hodně zdraví v r. 2024 nám popřál i pan farář, a to nejen těm, co chodí na mši. Děti z jeho farnosti nám všem poslaly perníková srdíčka. Když všechno shrneme, těch dobrých zážitků nebylo málo. Rozhodně nejsme na všechno sami.

Na začátku roku 2024 chceme proto odložit všechen pesimismus. Víme, že nebudeme zdravější, ceny všeho nebudou nižší, války kolem nás asi moc rychle neskončí. Ale na to teď nebudeme myslet. Přejeme všem dobrým lidem kolem nás, aby je rok 2024 nikdy nezarmoutil a aby věřili, tak jako my, že i malé radosti mohou být velkými, když přicházejí od srdce. Děkujeme a šťastný nový rok 2024.

klient DPS

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.