Jana s fenou Malou míří na mistrovství světa v agility

18248111-95e6-45b0-bae9-7d97ca21d6c9Poslední lednový víkend se uskutečnila druhá část kvalifikačních běhů na mistrovství světa belgických ovčáku – FMBB, soutěž se bude konat letos v Itálii v termínu od 23. do 28. dubna.

Jana Pařízková s fenou Malou jely obhájit svoji účast z loňska, a po neúspěšných prvních kvalifikačkách v září v Čebíně (kde se jim nepodařilo zaběhnout nic) se dvěma hezkými běhy v Kladně dostaly jak do finále celého závodu (nakonec 6. místo), tak v kvalifikační tabulce na 7. místo, a tím pádem se zúčastní jako CZ07 tým v agility soutěži.

5cba2339-ce72-40ba-85d4-277b35786e4bKvalifikace probíhá tak, že od nejrychlejšího týmu se musí závodník se svým psem vejít do časového limitu +4 sekundy. Časový rozdíl jsou potom body, které sbírá. Počítají se jenom čisté běhy, případně běhy s jednou chybou (např. shozená laťka). Vzhledem k tomu, že české týmy jsou na mistrovství světa běžně v první desítce, není ohodnocení vůbec jednoduché.

Začínají nám teď 3 měsíce příprav, abychom doladily pár detailů, které řešíme dlouhodobě, a v dubnu se v Itálii ukázaly v tom nejlepším světle.
Držte nám palce!

Jana Pařízková, Psí škola VM
Agility Velké Meziříčí, z.s.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.