Férová snídaně nabídne jídlo, soutěž i fajn setkání

0 tit_P1095166Již potřetí proběhne v našem městě Férová snídaně, jejíž součástí bude i soutěž o nejchutnější pomazánku či cookies, hudba a setkávání. Proběhne 11. května v zahradě Husova domu.

Férová snídaně je téměř celodenní akcí, jejímž smyslem není jen a především se najíst, ale pobýt spolu na zahradě při krásné hudbě (Matěj Hampl a Letrourou) nebo divadelním představení (Dřevěné divadlo Honzy Hrubce) se sousedy i přespolními, lidmi různého věku i různých politických názorů i náboženského vyznání. Součástí „férovky“ je i kvíz (letos o kávě), který je spojený s výstavou před gymnáziem. Kromě spravedlivého obchodu chceme podpořit i udržitelnější obchod, který zase souvisí s podporou výrobků lokálních a s bezobalovým obchodem.

Srdečně vás zveme! Pokud se chcete zúčastnit soutěže o nejchutnější pomazánku či cookies, doneste kolem 9. hodiny své výrobky, abychom je mohli zařadit. A chcete-li myšlenku fair trade podpořit sami aktivně, můžete donést třeba fairtradový džus či ovoce, sušenky či jinou potravinu, které dáme na společný stůl.

Velké Meziříčí se tak již třetím rokem připojuje k celorepublikové akci, která se koná vždy druhou sobotu v květnu a má za cíl podpořit spravedlivé obchodování (fair trade).

Myslíme při nákupu zboží jen na cenu nebo také na kvalitu, původnost a na podmínky, ve kterých lidé na druhém konci planety zboží pěstují či vyrábí? Fair trade aktivity podporují pěstitele a výrobce ve světě tím, že se s jejich výrobky seznámíme a nakupujeme je za férovou cenu. Vědomě a aspoň občas…

Akci organizuje místní evangelický sbor ve spolupráci s městem Velké Meziříčí a Krajem Vysočina.

Markéta Slámová

Férová snídaně_2024

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.