Klienti Kamélie se zapojili do Světového dne porozumění autismu

Foto 1Klienti z domácností Domova Kamélie Křižanov ve Velkém Meziříčí se připojili k oslavě Světového dne porozumění autismu.

Ten každoročně připadá na 2. dubna. Do modra sladili nejen outfit, ale také výzdobu Chráněných bydlení včetně hrníčků. Modrá je barvou komunikace a sebevyjádření, což je jedna z oblastí, která lidem s touto poruchou činí obtíže. „Význam tohoto dne si připomínáme každý rok. Vyjadřujeme tím podporu nejen lidem s poruchami autistického spektra, ale také neformálním pečovatelům, kteří se o ně starají," přibližuje vedoucí služby Marcela Bajerová.

Foto 3Domov Kamélie Křižanov pečuje o klienty s poruchami autistického spektra v Domově se zvláštním režimem v Kadolci. Krajská organizace je také zapojena do projektu s názvem Podpora transformace se zohledněním problematiky osob s poruchami autistického spektra v Kraji Vysočina. Cílem tohoto projektu je nejen podpora transformace systému sociálních služeb včetně jejich klientely, ale také prohloubení a zefektivnění systému a kvalitní péče o osoby s poruchou autistického spektra v našem kraji. Mezi výstupy se řadí kurzy, semináře, ale i víkendové pobyty pro rodiny pečující o osobu s autismem.

Domov Kamélie Křižanov

 

Foto 2Foto 4Foto 5Foto 6

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.