Úředníci uklízeli Velké Meziříčí

IMG 0300Akce Ukliďme Velké Meziříčí je součástí již 9. ročníku Čisté Vysočiny, kterou vyhlašuje Krajský úřad Kraje Vysočina v rámci projektu Zdravý Kraj Vysočina. Jedná se o úklid veřejných prostranství a přírody na Vysočině.

Úředníci Městského úřadu Velké Meziříčí společně se členy občanského sdružení SK8 Velké Meziříčí se v úterý 18. 4. odpoledne do této akce také aktivně zapojili. Rozdělili jsme se do dvou skupin, jedna uklidila veřejný prostor od obchvatu na Oslavici k budově OC a restaurace Panorama, Třebíčskou ulici ke starému nádraží, prostor kolem sýpky na ulici Bezručova a dále svah pod školkou na ulici Nad Plovárnou. Druhá skupina jako již tradičně uklidila od odpadků veřejné prostranství na Paloukách, podél řeky a protipovodňové zdi ke koupališti a zpět po druhém břehu Balinky přes ulici Družstevní, kde společně s první skupinou úklid zakončili. Při úklidu jsme nacházeli hlavně různé igelitové sáčky, papíry, kelímky, plastové lahve, sklo, krabičky od cigaret, obaly od sušenek, čokoládových tyčinek a jiných dobrot. Celkem jsme nasbírali 13 pytlů těchto odpadků. Co nás ale nejvíce znechutilo, byly psí exkrementy zabalené v igelitových sáčcích a pak vyhozených volně v přírodě. Nepochopili jsme, proč majitelé psích miláčků jejich exkrementy seberou, do igelitového sáčku zabalí a pak stejně odhodí podél cesty, ke křoví nebo někde k plotu. Aby to mělo smysl, psí exkrementy přece seberu, do sáčku zabalím a pak vyhodím – ale do koše nebo popelnice!

Z Velkomeziříčského regionu se akce zúčastnilo 39 organizací, obcí, zájmových sdružení, ale i samotných obyvatel regionu. Přímo ve Velkém Meziříčí to byly tyto subjekty: Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí, Nesa – denní stacionář Velké Meziříčí, Apoštolská církev – sbor Velké Meziříčí, 44.PH Royal Rangers Velké Meziříčí, běžecké lyžování hobíci, Agility Velké Meziříčí, z.s. a Tomáš Pelíšek.

Ráda bych poděkovala všem svým kolegům, ale i organizacím, zájmovým skupinám a dobrovolníkům, kteří se do akce zapojili a nasadili síly při tomto úklidu a pomohli tak se zkrášlení prostředí, ve kterém všichni společně žijeme.

Bc. Fialková – odbor životního prostředí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.