Areál školy ve Strážku je vybaven novými herními prvky

Oranžové hřiště_u_školy_ve_Strážku_dětiProč se rozhodnout pro vzdělávání vašich dětí v menší úplné základní škole? Vaše rozhodnutí určitě ovlivňuje rozsah nabídky vzdělávání. Škola ve Strážku je plně organizovaná, velkou výhodou je propojenost s mateřskou školou. Výuku zajišťují zkušení pedagogové, modernizujeme prostředí budovy školy a vybavení pomůckami, žáci dosahuji velmi dobrých výsledků v soutěžích i v přijímacím řízení na střední školy.

Výuka probíhá ve skupinách s menším počtem dětí, je u nás minimalizováno rizikové chování žáků. Třetí školní rok realizujeme výuku angličtiny s rodilým mluvčím, využíváme venkovní přírodní učebnu.

Letos máme v areálu školní zahrady několik nových herních prvků. Projekt Oranžové hřiště u školy byl realizován v průběhu školního roku a hřiště bylo slavnostně otevřeno 13. června 2017. Nadace ČEZ podpořila projekt částkou 160.000 Kč, celkové náklady dosáhly částky přes 200.000 Kč. Hřiště nyní slouží pro výuku, poznávání, sportování a také odpočinek. Využívají ho děti všech součástí školy, mateřská i základní škola a také školní družina.  Z nadačního příspěvku jsme pořídili herní prvky s celokovovou konstrukcí – krytý domeček s tabulí, řetězovou houpačku tzv. hnízdo, věžovou skluzavku, houpadla na pružině a lanovou pyramidu. Venkovní fitness prvek jsme zakoupili za podpory Spolku rodičů a z provozního rozpočtu školy. Děti tady mají nové lavičky a stolek, vysázeli jsme okrasné dřeviny a květiny. Zřizovatel školy Městys Strážek pomohl při zajištění terénních úprav a oplocení celého areálu školní zahrady.

Pokud si vyberete pro vaše děti školu ve Strážku, určitě oceníte, že školní areál je blízko autobusové zastávky a děti mohou trávit volný čas v pěkném a bezpečném prostředí. Aktuální příspěvky najdete na www.zs-msstrazek.cz.

Anna Knoflíčková, ředitelka ZŠ a MŠ Strážek

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.