Vesnicí roku České republiky se stal Heřmanov, titul se vrátil po 14 letech na Vysočinu

HermanovPrestižní titul Vesnice roku 2017 získala obec Heřmanov z Kraje Vysočina. Vítěz byl vyhlášen v sobotu 16. září 2017 v rámci Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů Písní a tanců v Luhačovicích.

Překvapení z výsledků letošního ročníku soutěže Vesnice roku vystřídaly v celé obci pocity radosti. Naposledy zlato pro Vysočinu vybojoval v celostátním kole v roce 2003 Vilémov. Pavla Chadimová, starostka obce Heřmanov na Žďársku, ani její sousedé do poslední chvíle nepočítali s tím, že tak malá obec může vyhrát, o opaku je přesvědčilo vyhlášení výsledků. „Máme zhruba dvě stovky obyvatel, ale všichni táhneme za jeden provaz. Jsme malá obec, která nemá moc peněz, ale o to víc se snažíme,“ řekla Pavla Chadimová po vyhlášení médiím. Finanční odměnu spojenou s vítězstvím v celostátním kole soutěže využije podle jejích slov obec na opravu školy a kulturního domu. „Nejvyšší titul nezíská hned tak někdo, v Heřmanově si titul odpracovali. Skvělé vedení paní starostky má na tomto úspěchu velký podíl,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Vedení Kraje Vysočina všem Heřmanovským gratuluje.

-KrV-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.