Jihlavská porodnice slaví tisící miminko

newborn copyTisící narozené miminko měli v těchto dnech v porodnici jihlavské nemocnice. Kulaté číslo přišlo o zhruba dva týdny dříve než loni. Naplňují se proto předpovědi, že narozených dětí bude v krajském městě Vysočiny v letošním roce více. A to navzdory klesající celorepublikové porodnosti.

Jihlavská nemocnice láká rodičky nejenom z Vysočiny, ale i Prahy, Brna a dalších měst. Tisící novorozenec přišel na svět 20. října po 18. hodině. Konkrétním miminkem byl Tomáš. „Loni se narodilo v Jihlavě 1 176 dětí. Zatím to vypadá, že loňský počet bude překonán,“ říká primář dětského oddělení Martin Zimen.

Jihlavská porodnice láká maminky nově opravenými porodními pokoji, navíc poslední tři roky pořádá nemocnice pravidelně dvakrát za rok setkání s lékaři a porodními asistentkami, kde se mohou nastávající rodiče na cokoli zdravotníků zeptat, a navíc si jít prohlédnout i zázemí porodnice. Počet porodů v roce 2015 1 087, v roce 2016 1 157 a letos do 23. 10. 1 015.

Monika Zachrlová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.