O seminář pořádaný k výzvám v PRV byl velký zájem

DSC04030Místní akční skupina MOST Vysočiny pořádala v pondělí odpoledne první seminář pro žadatele v Programu rozvoje venkova (PRV). O představení šesti opatření, mezi kterými nechybí podpora relaxační funkce lesa nebo malého podnikání na vesnicích, byl velký zájem.

Zájemci o případnou dotaci zaplnili velkou učebnu Jupiter clubu. Zde je Jiří Mrázek seznámil se základními pravidly podávání projektových žádostí, s obsahem jednotlivých vyhlášených opatření, s finančními alokacemi i praktickými tipy při vyplňování formuláře v Portálu farmáře. Přes něj se bude realizovat veškerá agenda mezi žadatelem, MAS a Státním zemědělským intervenčním fondem.  

V průběhu a závěrem semináře zazněly četné dotazy z řad posluchačů. Týkaly se například přerozdělování nevyčerpaných finančních prostředků, kombinovatelnosti jednotlivých opatření v jedné žádosti či zažádání o dotaci na vzniklé pracovní místo. K tomuto byla představena zajímavá možnost následného financování takového místa z Operačního programu zaměstnanost.

Závěrem byli přítomní upozorněni na možnost osobních konzultací s pracovníky MAS a s dostupností materiálů na webu MAS - www.masmost.cz.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.