Výstava a změna parkování v novoměstské nemocnici

nemocnice copyHned tři výstavy jsou v těchto dnech k vidění na recepci chirurgického pavilonu novoměstské nemocnice. Ode dne otevřených dveří, kterým si nemocnice 22. září připomněla 80. výročí svého založení, si mohou návštěvníci prohlédnout staré zdravotnické pomůcky a obrázky, které namalovaly děti hospitalizované ve zdravotnických zařízeních Kraje Vysočina.

Halu recepce od pondělního dopoledne zdobí výstava hnutí Brontosauři v Himálajích. Členové Hnutí Brontosaurus v oblasti Malého Tibetu pomáhají již deset let.  Za tu dobu se jim podařilo zajistit stavbu nových školních tříd a internát, vylepšit školní výuku, získat finanční prostředky ve výši osm milionů korun a také zprostředkovat pomoc více než tří set dobrovolníků. Brontosaury v Himálajích také oficiálně podporuje 14. dalajláma Tändzin Gjamccho.

Výstava Brontosauři v Himálajích v recepci chirurgického pavilonu v Nemocnici Nové Město na Moravě potrvá do 2. listopadu, zakončí ji přednáška „10 let dobrého cestování v Malém Tibetu“, která se uskuteční 2. listopadu od 18 hodin ve velkém sále novoměstského kulturního domu.

Návštěvníci novoměstské nemocnice, kteří do areálu vjíždějí auty, se musí připravit na změny parkovacího režimu, které začnou fungovat v nejbližších dnech. „Situace s řidiči, kteří nerespektují stávající značení, se zhoršuje. Přes auta zaparkovaná na jasně vyznačených zákazech stání není možné před některými odděleními ani vyložit a naložit pacienty do sanitek, což je velký problém.  Neukáznění řidiči brání v zajištění provozu nemocnice. S problémy se potýkají naši řidiči zásobování, někdy je opravu těžké přistavit k oddělení vozy, které rozváží po nemocnici jídlo, prádlo, zdravotnický materiál. Naší údržbě chování některých řidičů velmi komplikuje práci,“ upozorňuje tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.

Vodorovné dopravní značení je již hotovo. Během následujících dní bude instalováno svislé dopravní značení. „Odstraníme stávající dopravní značky, u vjezdu do nemocnice bude značka Zóna zákazu stání, která bude platit v celém areálu. U značky bude dodatková tabulka: stání povoleno na vyznačených parkovištích,“ říká k situaci vedoucí oddělení údržby a energetiky Milan Solař. Dodržování nového parkovacího režimu bude kontrolováno a sankcionováno Policií ČR. Režim na centrálním parkovišti nemocnice se nemění. Parkování zaměstnanců řeší i nadále vnitřní předpis Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace.

Tamara Pecková Homolová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.