Díky Mostu Vysočiny rozvoj vzdělávání v regionu pokračuje

02V území Velkého Meziříčí, jakožto obce s rozšířenou působností (ORP), se začalo s novým Místním akčním plánem rozvoje vzdělávání. Takzvaný MAP II naváže na plánování, které v regionu Velkomeziříčska a Bítešska proběhlo v uplynulých dvou letech. Předešlý projekt MAP I mapoval problematické oblasti ve vzdělávání v území a nabídl pedagogům téměř tři desítky vzdělávacích akcí přímo na míru podle požadavků ze škol.

Přínosem projektu byla zejména odborně zaměřená setkání, která nastartovala vzájemnou komunikaci mezi školami a přispěla ke sdílení zkušeností mezi účastníky. Současně z „mapování" vznikl strategický dokument s vizí do roku 2023 a seznam plánovaných investičních záměrů ve školách a školských zařízeních v území ORP Velké Meziříčí.
Od září 2018 se v ORP Velké Meziříčí pokračuje v dalším plánování rozvoje vzdělávání. Tentokrát se jedná o projekt čtyřletý a jeho realizátorem je opět MOST Vysočiny, o. p. s. Do projektu se zapojilo 35 škol (ZŠ, MŠ, ZUŠ) z území, které si budou moci vybírat z nabídky aktivit pro pedagogy i žáky. Aktivity plánované v MAP II mají vést ke zlepšení kvality předškolního, základního i zájmového vzdělávání tím, že podpoří spolupráci zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání, včetně organizací neformálního vzdělávání. Podpořit spolupráci v území má zejména vzájemné předávání informací, zkušeností ve vzdělávání a plánování partnerských aktivit pro následné společné řešení místně specifických problémů a potřeb.
Financování, čtenářská a matematická gramotnost, rovné příležitosti či polytechnika patří k cílovým oblastem projektu, kterými se budou zabývat pracovní skupiny.
Informace o realizaci projektu jsou zveřejněny na webových stránkách. Zde je rovněž uvedena adresa na facebookový profil, na kterém jsou zveřejňovány informace k projektu i další zajímavé odkazy týkající se vzdělávání dětí a mládeže.

Naděžda Jašová

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.