Navštivte samoobslužnou hospodu "Na Farmě" v Šeborově

šeborov hospaOd 30. května je otevřena naprosto bezvadná a pohodová samoobslužná hospoda při zemědělské farmě rodiny Uchytilových v Šeborově u Uhřínova (cca 7 – 8 km od Velkého Meziříčí). Zdá se vhodná – a výhodná –  zejména pro cyklisty, výletníky, pěší turisty, rybáře a příznivce místního sportovního letiště, je však určena rovněž široké veřejnosti, a to prakticky všem... Avšak, pravda, na druhou stranu je zapotřebí rovnou uvést, že z oněch všech pouze těm zaručeně poctivým a čestným, kteří nejsou s to zklamat lidskou dobrotivost a důvěru.

Pivo si tady vyberete a vlastně i natočíte úplně sami, i kávu si zde samostatně uvaříte. Nu a obdobně se to má také s limonádami, zmrzlinami, nanuky, brambůrkami a dalšími pochutinami. Zkonzumovaný sortiment pak samozřejmě ihned zaplaťte! Ceník zboží leží na barovém pultu. Smíte si rovněž pustit televizi; televizor je zabudován na čelní stěně. K dispozici máte jak vnitřní posezení v hospůdce, tak – za příznivého počasí – i ono venkovní na blízké zahrádce. K vybavení areálu přirozeně patří čisté WC. Neměli byste však zapomenout napsat nějaký solidní vzkaz do tlusté návštěvní, respektive pamětní knihy...

hospůdka ŠeborovNa vybudování interiéru i exteriéru uvedeného zařízení se hodně podílelo truhlářství "Doména" / S. Dočkal & P. Dohnal (Velké Meziříčí). Vedle rodiny Uchytilových proto náleží velké poděkování také této firmě. Ostatně, Stanislav Dočkal sem navíc věnoval velký zarámovaný obraz se stylovou rustikální tématikou. Zachycuje venkovany fofrem nakládající na valník seno, a sice krátce před rychle se valící bouřkou. Autorem je malíř Tesař; rok vzniku díla: 1967.

U zmíněné rodinné zemědělské farmy si lze předem objednat např. odběr masa, drštěk atd.
Příslušná e-mailová adresa: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

V sobotu 28. srpna se na přilehlém rybníku pod sportovním letištěm uskuteční již III. ročník tamějších rybářských závodů. Řádně vykrmení, opravdu vypasení kapři zde letos dosahují značné délky a váhy, a to i okolo šedesáti centimetrů a pěti kilogramů. Vloni totiž u tohoto rybníka nebyl proveden výlov, takže bachratí oploutvenci ještě více dorostli. Bližší informace obdržíte na telefonním čísle: 776 590 621.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.