Technické služby jsou dnes v terénu od čtyř

20240123 084407Kvůli ledovce, která od pondělního večera trápí většinu republiky, mají napilno i pracovníci technických služeb ve městě. V terénu byli včera od 18 do 22 hodin a dnes pokračují s údržbou komunikací od čtvrté hodiny ranní.

„Máme venku patnáct lidí. Během včerejšího večera jsme posypali všechny komunikace dle plánu zimní údržby. Nejsme schopni být na všech místech ve městě současně. A i když jsme postupně prosolili vše, trvalý déšť účinnost posypu snižoval,“ uvedl ředitel technických služeb Jaroslav Mynář. Vrstva ledu je velmi silná a ráno ještě stále mrzlo, i když dle předpovědi už mělo být nad nulou.

Komunikace udržovaly dva sypače. Velký na inertní materiál měl potíže vyjet kopce ve městě. Sjel mimo komunikaci při cestě na Fajťák a potřeboval vytáhnout. „Ráno po sedmé hodině jsme jej museli stáhnout z terénu a nasadit řetězy, aby mohl pokračovat. Byl tak na půl hodiny odstaven,“ popsal Mynář s tím, že na malém sypači na sůl se během údržby rozbil diferenciál a je teď v opravě na dílně. Nyní tedy jezdí po silnicích jen jeden sypač. Potíže ovšem měli i krajští silničáři.

„Za technické služby se všem omlouvám za komplikace. Přírodu však zatím porazit nedokážeme,“ uzavřel Jaroslav Mynář.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.