Do re-use centra odložíte nepotřebné věci

P1177410Ve Velkém Meziříčí se již brzy otevře re-use centrum. Poslouží k odložení nepotřebných věcí, které někdo jiný zase rád využije.

Nové re-use centrum vzniká v areálu technických služeb na Karlově, v objektu bývalé prodejny technických plynů. Lidé do něj budou moci odložit funkční věci, které se jim doma nehodí, a naopak odnést si to, co se jim hodí. „Budeme tak předcházet vzniku odpadů. To, co nechci, nevyhodím, ale odložím do re-use centra. Odložení věcí bude zdarma a odnesení věcí za symbolickou částku, která půjde na dobročinné účely,“ uvedl ředitel technických služeb Jaroslav Mynář.

Sortiment věcí, které bude možné do re-use centra odkládat, ještě bude upřesněn. Půjde však spíše o drobné věci, jako jsou třeba hračky, nářadí, vybavení domácnosti a podobně.

Objekt pro re-use centrum, který již prošel rekonstrukcí, si prohlédla rada města během své středeční pochůzky v terénu. Uvnitř jsou nové podlahy, police, vybavení. Ještě ho čeká úprava zvenčí, nový nátěr, oplechování a může zahájit provoz. „Předpokládáme, že otevřeme v dubnu,“ sdělil Jaroslav Mynář.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.