Nadační fond podporuje handicapované sportovce

phoca thumb_l_006Handicapovaní sportovci získali třicet tisíc korun od Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina. Peníze využijí na pořádání integrovaných sportů.

„Handicap Sport Club je novým partnerem nadačního fondu. Vzájemnou spolupráci chceme dále rozvíjet, protože aktivní život lidí s handicapem nám není lhostejný a je třeba jej podpořit,“ uvedla předsedkyně správní rady fondu Hana Sklenářová.

HSC Velké Meziříčí, jehož členové se pravidelně umisťují mezi nejlepšími sportovci města,

peníze využije na svoji činnost. „Chtěli bychom navázat na pořádání turnajů v integrované boccii a závěsném kuželníku. Letos budeme mít tři,“ dodal předseda klubu Jiří Charvát.

Martina Strnadová

 

Všestranná pomoc zdravotně postiženým, handicapovaným, vážně nemocným a sociálně slabým lidem, pořádání a zajištění hudebních koncertů, vzdělávání veřejnosti a zvyšování obecné informovanosti v oblasti kultury a dědictví rodu Podstatzkých a Lichtensteinů, pořádání výstav a muzejní činnost, to jsou hlavní myšlenky a cíle činnosti Nadačního fondu Františka Podstatzky Lichtensteina.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.