Velké Meziříčí na veletrhu lákalo turisty. Ti se zajímali o synagogu

xxl 2Město Velké Meziříčí se ve dnech 15.–17. března zúčastnilo mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World v Praze.
Jde o významnou akci svého druhu nejen v České republice, ale i v regionu střední Evropy. Představily se expozice z oblíbených i zcela nových destinací a oblastí, například italský ostrov Elba, oblíbené Chorvatsko, Slovinsko, ale například i vzdálenější destinace jako Peru, Indonésie, Japonsko a Srí Lanka a další.


Na turistické zážitky lákaly regiony České republiky, které poodhalily dosud skryté krásy mnoha zajímavých míst. Veletrh nabídnul nejkomplexnější přehlídku turistických lokalit, trendů a novinek. Nechyběly inspirativní expozice zahrnující všechny tipy dovolené, portfolio nabídek zájezdů a atraktivních míst v jednotlivých krajích. Zajímavá byla také přehlídka obytných automobilů a karavanů, lodí a vodních sportů.

„Na našem stánku si mohli návštěvníci zasoutěžit o drobné ceny. Mnozí znali naše řeky, známé Balinské a Nesměřské údolí. Také se hojně zajímali o Novou synagogu. S hrdostí jsme jim mohli oznámit, že je v majetku města a po letech má důstojné využití," uvedla Květoslava Hladíková z velkomeziříčského informačního centra, která spolu s kolegyní Lenkou Peškovou v Praze Velké Meziříčí reprezentovala.

Na veletrhu proběhlo také vyhlášení ankety Kraj mého srdce, v níž zvítězila Vysočina, a též 12. ročník konference a vzdělávací platformy Fórum cestovního ruchu pořádané agenturou CzechTourism zabývající se aktuálními i budoucími výzvami turismu, které zásadně ovlivňují zahraniční i tuzemské návštěvníky České republiky. Tohoto fóra se Velké Meziříčí zúčastnilo, součástí byla panelová diskuze týkající se aktivního a lázeňského turismu a jejich aktuálních trendů.

Pro návštěvníky byl připraven atraktivní doprovodný program. Po celou dobu na pódiích probíhaly prezentace, přednášky, rozhovory, taneční ukázky, pěvecká vystoupení, křty, promítání, soutěže, rychlokvízy. Prostor obohatily maškary z Milevska.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.