Uprchlíci ve Velkém Meziříčí ubytovaní nejsou

fotoUprchlíci ve Velkém Meziříčí ubytovaní nejsou. Městská policie prověřila vytipovaná ubytovací zařízení a potvrdila to.

Další letní fáma o uprchlících ve Velkém Meziříčí se šíří zejména po sociálních sítích. V prostoru po bývalém domově důchodců na Skřivanově ulici v pondělí viděli někteří lidé skupinu osob v oblečení, které mohlo připomínat tradiční muslimský oděv. Mnohé to pohoršilo.

„Informaci jsme zachytili a prověřili. Šlo o skupinu osob jiné národnosti, bez zavazadel, ženy měly šátky, nikoliv burky. Možná Turci nebo Řekové tudy projížděli a využili stínu stromů pro chvíli odpočinku. Ničeho špatného se nedopouštěli, chovali se normálně, slušně. Nebyl důvod, abychom nějak zasahovali,“ popsal Petr Dvořák, vedoucí strážník městské policie.

„Slyšela jsem, že jich je tu 55 a pan Necid jich chce přijmout ještě 80. Ubytovávají je na internátu zemědělky,“ píše na facebooku jedna diskutující. „Je to naprostý nesmysl. Jde o další poplašnou zprávu, podobně jako loni. Ověřoval jsem všechny informace u státní i městské policie. Nic nekalého se neděje. Budovu bývalého internátu na Hornoměstské kupuje město od kraje a už jsme spustili proces přípravy její přestavby na dům sociálních služeb,“ vyjádřil se k tomu starosta Radovan Necid.

Přesto dnes městská policie budovu prověřila stejně jako letní tábor v Nesměři, který byl cílem fámy o ubytovaných uprchlících loni v létě. „Nikdo takový ani na Hornoměstské ani v Nesměři ubytovaný není. Velkým Meziříčím prostě projela skupina lidí, odpočinula si a jela dál, to je všechno,“ uzavřel po návratu hlídky městské policie, která právě zmiňované objekty prověřila, Petr Dvořák.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.