Vítr zatím ve městě škodu nedělá

reed-1906835 640Dnešní silný vítr zatím ve Velkém Meziříčí nenapáchal žádné rozsáhlejší škody. Velkomeziříčsku to řekl ředitel technických služeb Jaroslav Mynář.

"Pokud někde popadaly menší větve, naši pracovníci je průběžně posbírali. Jiné události související s počasím jsme dnes nezaznamenali," uvedl ředitel Mynář.

Silný vítr zaměstnává hasiče zejména v západní části kraje. "Od páté hodiny ráno, kdy operátorka tísňové linky 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina přijala první hlášení o události v souvislosti s počasím, do osmé hodiny ranní zasahovali hasiči na Vysočině u dvaceti událostí. V 5.04 vyjeli profesionální hasiči ze stanic v Pacově a Pelhřimově na komunikaci spojující Obrataň a Kámen, kde padly stromy na nákladní vůz a cisternu. Událost se obešla bez zranění osob. V 5,21 padl v Čížkově na Pelhřimovsku smrk na dráty elektrického vedení. Hasiči strom zabezpečili a na místo povolali pracovníka energetické společnosti. V 5.45 vyjela jednotka HZS SŽDC Havlíčkův Brod odstranit strom, který padl do kolejiště u obce Břevnice na Havlíčkobrodsku," popsala ranní stav mluvčí krajských hasičů Petra Musilová a dodala: "Všechny události, které jsme dosud řešili v souvislosti s počasím, se obešly bez zranění osob."

Petros Martakidis

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.