Vodohospodáři dnes ve Velkém Meziříčí slaví Světový den vody

IMG 2396Setkání vodohospodářů při příležitosti Světového dne vody dnes probíhá v Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí. Naposledy bylo naše město hostitelem této akce před deseti lety.

Záštitu nad slavností, kterou pořádá Vodárenská akciová společnost a další členové Rady Povodí Svratky, převzal ministr zemědělství Marian Jurečka a velkomeziříčský starosta Radovan Necid.

IMG 2392Ten vodohospodáře přivítal a připomněl, že i Velké Meziříčí se řádně stará o nakládání s vodou pitnou i odpadní. O tom se ostatně mohli přítomní přesvědčit při dopolední návštěvě nedávno zrekonstruované Úpravny vod Mostiště nebo čistírny odpadních vod. „Mohli jste poznat, že naše město je v tomto oboru spíš na špici v republice,“ uvedl Necid a vyzdvihl při tom zásluhu žďárského Svazu vodovodů a kanalizací. Podotkl ale také, že i kvůli jmenovaným investicím do modernizací čistírny i úpravny mají zdejší obyvatelé nejdražší vodu v  regionu na Vysočině a jednu z nejdražších v republice.

Nyní jsou na programu odborné přednášky nebo třeba vyhlášení soutěže Adaptační opatření roku.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.