Studenti navrhli fiktivní dostavbu Radnické

lukas motl_obhajobaStředeční finále letošního ročníku Studentského projektu - Stavba Vysočiny už zná vítěze. Zasedání poroty soutěže v Jupiter clubu určilo jako nejkvalitnější projekt práci Lukáše Mottla z havlíčkobrodské stavební průmyslovky.

Porota soutěže zasedala ve Velkém Meziříčí zejména proto, že letošním námětem byla fiktivní dostavba nároží ulice Radnická. Studenti měli za úkol navrhnout dvoupatrovou (přízemí, patro a případně podkroví) budovu o maximálním půdorysu 15x17 metrů s parkováním před objektem. Zároveň podmínky soutěže stanovily, že v přízemí mají být komerční prostory, v patře pak byty či kanceláře. Zároveň vyhlašovatel soutěže studentům mírně usnadnil práci - nemuseli brát ohled na památkovou zónu.   

Vítězná práce Lukáše Motla představuje objekt s pěti byty, velkými prodejními prostorami, bezbariérovým přístupem a množstvím zeleně.

Pořadatelem už 15. ročníku studentské soutěže v projektování je spolek STAVBA VYSOČINY, na ročníku spolupracovali Město Velké Meziříčí, PRAGOPROJEKT, a.s., Kraj Vysočina, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR a Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

Soutěžili studenti středních stavebních škol z Vysočiny, tedy Střední průmyslové školy stavební akademika Stanislava Bechyně Havlíčkův Brod, Střední školy stavební Jihlava a Střední škola stavební Třebíč.

V porotě finálového klání, ve kterém své práce formou prezentace obhajovalo šest studentů, zasedl mimo jiných například jihlavský architekt Jaroslav Huňáček, vedoucí velkomeziříčského stavebního úřadu Antonín Kozina či patronka soutěže - krajská radní pro školství Jana Fialová.

Petros Martakidis


1. místo: Lukáš Mottl (SPŠS Havl. Brod)


2. místo: Vojtěch Razima (SPŠS Havl. Brod)


3. místo: Jan Vařečka (SPŠS Havl. Brod)

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.