Houkání, blikající majáky a akční zásahy. Záchranáři se představili na náměstí

IMG 9224Zdravotníci, hasiči a policisté předvedli ukázky své práce na velkomeziříčském náměstí. Proběhl další Den záchranářů.

Houkání, blikající majáky a nářek zraněného provázely rychlý zásah zdravotnické záchranné služby při dopravní nehodě cyklisty s osobním autem na náměstí. Následovala bezpečná likvidace požáru oleje a benzinu profesionálními hasiči a práce policejních kynologů se služebními psy a následné zadržení pachatele. Zmiňované ukázky mohli vidět žáci škol i veřejnost, kteří se sešli dnes dopoledne na náměstí ve Velkém Meziříčí. Akci dokreslovala přehlídka techniky a zásahových vozidel. Děti mohly auta prolézt, prohlédnout si vybavení, usednout za volant. Posléze nadšeně uvítaly možnost pohladit si služebního psa, který se před chvílí tvrdě a bez milosti zakousl do rukávu pachatele, jenž po něm střílel z pistole, a hned poté trpělivě snášel desítky dětských rukou na svém těle.

Členové složek integrovaného záchranného systému mládež názorně seznámili se svojí náročnou činností. Cílem akce bylo nejen naučit děti správně se chovat v různých krizových situacích, více poznat a ocenit práci záchranářů, ale třeba i vzbudit v některých vážný zájem a pomoci jim s budoucím výběrem povolání, při němž budou zachraňovat zdraví a životy druhých.

"Děkujeme všem, kteří na akci spolupracovali. Sponzorem hasicích přístrojů byla firma Vlastimil Dvořák, provozovna Petráveč, revize hasicích přístrojů," uvedla Marie Štěpánková, referentka správního odboru MěÚ.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.