Bude opravena ulice Nábřeží a další komunikace

IMG 4278Na opravy komunikací ve Velkém Meziříčí půjde ještě letos víc než osm milionů korun. Nejvíc peněz vezme rekonstrukce ulice Nábřeží.

Zastupitelé včera vyčlenili peníze na opravy komunikací ve městě. Celkem jde o 8.026.000 korun. „Nejvíc peněz padne na rekonstrukci ulice Nábřeží. Bude to víc jak pět milionů korun,“ odhaduje vedoucí odboru výstavby Antonín Kozina. Částku upřesní výběrové řízení. Na Nábřeží dojde k rekonstrukci silnice, výstavbě oplocení areálu fotbalového hřiště a parkování, po pravé straně podél toku řeky vznikne chodník, počítá se i s cyklostezkou. Další komunikace k opravě vybere rada města.  

Hlavním zdrojem peněz na letošní opravy komunikací jsou částky určené v základním rozpočtu na projektové dokumentace na dokončení obchvatu a náměstí a přilehlé ulice. „Projektovou dokumentaci na náměstí už letos určitě nestihneme a peníze zatím leží nevyužité. Kdyby bylo třeba, je možné na to uvolnit peníze z neúčelové rezervy,“ vysvětlil starosta Josef Komínek.

Martina Strnadová

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.