Most je otevřen a připraven na první nápor aut

IMG 6711Most přes Balinku na Třebíčské ulici byl dnes slavnostně otevřen. Provoz na něm bude spuštěn mezi třináctou a čtrnáctou hodinou.

„Otevíráme most. Je to něco nového, co se ve městě zase podařilo vybudovat,“ uvedl starosta Josef Komínek s tím, že peníze na projektovou dokumentaci byly schváleny zastupitelstvem města už v roce 2016, v únoru letošního roku pak i na samotnou stavbu. Ta byla zahájena v červnu letošního roku. Zprovoznění mostu dnes hodinu po poledni podstatně uleví dopravě ve Velkém Meziříčí. "Věřím, že otevřením tohoto mostu se nám uvolní Novosady a cesta přes město," řekl starosta a poděkoval občanům města za trpělivost a popřál novému mostu, aby dlouho sloužil veřejnosti a všem řidičům. "Doufejme, že most bude sloužit hodně roků, jako ten předešlý, a že nás přežije," připojil se s přáním Rostislav Mitrenga za zhotovitele stavby.

Betonový most má rozpětí 22,8 metru, průjezdná šířka mezi nosníky je 6,5 metru. Součástí stavby jsou nové šachty, dešťová kanalizace, přeložky sítí, nové osvětlení, vydlážděné nové chodníky a parkoviště včetně kompletní opravy komunikace před a za mostem. Nechybí vegetační úpravy okolí.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.