Druhé kolo senátních voleb se uskuteční 9. a 10. října

IMG-20201008-WA0005Volební místnosti se otevřou ve 26 volebních okrscích, pouze v jednom získal senátor nadpoloviční většinu hlasů. Občané volebního obvodu č. 51, do kterého Velkomeziříčsko spadá, budou mít možnost hlasovat ve druhém kole senátních voleb. Z prvního kola postoupili dva kandidáti, a to místostarosta Žďáru nad Sázavou Josef Klement (KDU-ČSL) a novoměstský starosta a zároveň místopředseda ČSSD Michal Šmarda.

Volební místnosti se otevřou v pátek 9. října od 14 do 22 hodin a v sobotu 10. října od 8 do 14 hodin. Volební lístky obdržíte až ve volební místnosti. V senátních volbách hlasujete prostým vložením hlasovacího lístku do obálky. Udělit můžete jen jeden hlas, proto do obálky vložte vždy jen jeden lístek. Každý volič volí svého senátora jednou za šest let, přesně tak je dlouhé jejich funkční období. Každé dva roky se obmění jedna třetina, to znamená 27 senátorů.

Pro voliče v karanténě a izolaci připravil kraj dva volební drive-iny. Ve druhém kole senátních voleb využilo na Vysočině 50 voličů tuto možnost, ve Žďáře nad Sázavou přijelo volit z auta 21 občanů. Ačkoliv odhlasovali už ve středu, jejich hlasy zůstávají až do soboty zapečetěné. Kompletní výsledky by měly být známé ještě v průběhu sobotního odpoledne.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.