Letos se začnou budovat pozemky na Hliništích

P1440739Chcete stavět? Marně hledáte vhodný stavební pozemek? Město začne v letošním roce s výstavbou 21 pozemků na Hliništích. Z ověřených informací vyplývá, že se zahájením síťování pozemků v uvedené lokalitě začne město v létě a v zimě by mohlo dojít k prodeji. O přesném termínu, ceně i způsobu prodeje budeme včas informovat.

Po dlouhé, ale nutné přípravě, kdy muselo město sladit územní plán, připravit všechny stupně projektové dokumentace a zapojit do procesu Svaz vodovodů a kanalizací Žďársko, to vypadá, že se blíží do finále. Zastupitelé schválili v rozpočtu na letošní rok jednu z největších částek, dvacet tři a půl milionu korun, právě na zasíťování pozemků v lokalitě Hliniště III. Vyčleněné finance a připravená dokumentace nasvědčují, že síťová ní pozemků je opravdu takzvaně na spadnutí. „Snažili jsme se tento projekt vylepšit, urychlit a dotáhnout do konce. V této chvíli budeme žádat o vydání stavebního povolení a všechny navazující kroky máme nastavené tak, abychom v létě mohli zahájit stavbu inženýrských sítí. Jsem rád, že po měsících intenzivní a navenek neviditelné práce, zejména investičního oddělení, budou vidět hmatatelné výsledky. Samotný počet pozemků v nynější 1. etapě projektu je 21, takže je jisté, že poptávka bude mnohonásobně převyšovat nabídku. Proto musíme hledat co nejspravedlivější způsob prodeje těchto pozemků," uvedl starosta města Alexandros Kaminaras.

Dvacet jedna pozemků prodá město nejpozději v prvním kvartálu příštího roku, informace o termínu i postupu podávání žádostí včetně vhodného formuláře zveřejníme včas. Plán rozdělení území na jednotlivé pozemky je dostupný na webu města.

Zuzana Najtová

Hniste III._Final_bez_vodoznaku

P1440753

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.